lauantai 29. syyskuuta 2012

Ihana syklaami

Nyt näytän vaan tämän kauniin kukan jonka sain ystävältäni eilen. Hänkin tietää mistä väristä minä eniten tykkään. Syklaami on minulle vaan niin outo kukka että yritin aamulla katsella kukkakirjasta hoito-ohjeita. Saapa nähdä kauanko saan pidettyä tämän kaunokaisen hengissä. Vaikka meillä ei niin hirveän lämmintä sisällä olekaan, niin aurinkoisena päivänä olohuoneen lämpötila kohoaa helposti yli kukkasen sietorajan. Pohjoisen puolella makuuhuoneissa olisi viileämpää mutta ei niin valoisaa.

Sukkasato jää tälläviikolla minun osaltani vaille tulosta. Aloitin alkuviikosta kirjoneulesukat miesten koossa. Kahdella värillä, mustalla ja harmaalla ei oikein sovi mun värimaailmaan. Siksi ei oikein huvita neuloa. Sain minä aamulla jo ensimmäisen sukan valmiiksi ja toista varren verran.

Mukavaa viikonvaihdetta, säästä riippumatta kaikille jotka sattuvat poikkeamaan blogissani.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Myllyn Paras Vierasvara 2-buzzaus

Toimin Buzzadorina ja nyt sain buzzattavaksi Myllyn Paras Vierasvara 2-paketin.


Tälläkertaa tuotteet piti itse ostaa ja lähettää kuva kuitista Buzzador Oy:lle. Sitä vastaan saa 15 euron arvoisen lahjakortin Presentcard.fi-sivustolle.


Keskiviikkona pidin muutaman ystäväni kanssa iltapäiväkahvituokion. Olimme yhtä mieltä siitä että hyvänmakuisia tuotteita ja saa äkkiä pöytään jos vaan sattuu pakkasessa säilymään vierasvaroiksi.

lauantai 22. syyskuuta 2012

Toiset Junasukat Perunalaariin

Junasukat ovat jälleen tipahtaneet puikoilta. Lankana niitä joku aika takaperin esittelemiäni itsevärjättyjä. Nämä on Novita Woolin vanhempaa merinovillaa, värjätty KoolAidilla. Neuloin kakkosen puikoilla. Painoa tuli sukkaparille vain 18g. Sain nämä valmiiksi jo torstaina mutta vasta nyt ehdin julkaisemaan.

Nyt on taas runsaudenpula siitä että mikä sukkamalli ja missä koossa seuraavaksi puikoille hyppää. Olen tänään jo useammankin aloituksen tehnyt mutta eipä mene yksiin puikot, langat ja mun mieli. Kirjoneulesukat kun ajattelin seuraavaksi neuloa.

Vanhemmmalta tytöltä Norjasta tuli illansuussa Skypessä pyyntö että jos jotkut kirjoneulesäärystimet tekisin. Täytyykin selata noita lankamuistiinpanoja, että löytyykö hänen mieleisiä lankoja. Mallikuvio siis myöskin hakusessa.

lauantai 15. syyskuuta 2012

Vihreät pitsisukat

Tänään valmistuivat nämä järjestyksessään toiset sukat Perunalaariin. Viikko taas meni neuloessa. Ohutta lankaa ja puikot numero 2. Loin aloitukseen 56 silmukkaa mutta enemmänkin olisi saanut olla. Vaikka minulla on kapea ja pitkä jalka, niin vähän tulivat liian tiukat. Mallihan on mulle tuttu ja turvallinen Köynnöskuvio. Sitä vaan tykkää jostain mallista enemmän kuin toisista, niin sillä sitten mennään.

 Lankana oli jostain messuilta ostamaani reumalankaa, 50g=310m. Eikä mennyt koko kerääkään, vaan sukat painavat 34g. Tykkään itselleni tehdä noin lyhytvartisia. Tuo kokonainen kerähän on aloittamaton. Ostin aikoinaan 2 kerää varalle.
Tämä lanka on aika löyhäkierteistä. Meinasi tulla välillä puolia silmukoita.  Kärkipäättelyn tein minäkin ekaa kertaa sillä kolmen puikon päättelyllä, jonka ohjeen olen Stitsailuja-blogista joskus tallentanut. Varmaan tämä sama päättely on jossain muuallakin. Sukan kärki tuli ainakin pehmeämpi kuin omalla tyylilläni tehdessä.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Junasukat Perunalaariin

Viikko meni mutta valmista tuli. Luulin että kun valitsin pienet sukat, saisin äkkiä valmiiksi. Luulo ei ole näkyään tiedon väärti. No olenhan minä ollut viikolla useampana päivänä marjassakin ja iltasella muuta puuhaa.

Lanka näissä sukissa on samaa josta viime syksynä tein itselleni yösukat tässä samaisessa Sukkasato-tempauksessa. Lankahan on karitsanvillasta äitini aikoinaan kehräämää. Siitä oli neulottu lapsen villatakki, jonka minä purin pois ja viimesyksynä värjäsin. Ihanan pehmoista lankaa josta nyt neuloin nämä vauvan junasukat. Ovat kyllä aika isokokoisen vauvan. Lankaa meni 34g ja neuloin 2½:n puikoilla. Minähän kerään satoani Perunalaariin.
Eilen oli vanhimman lapsemme synttärit. Viimeviikolla oli juttua että leivotaanko täytekakku päivän kunniaksi. Poika meinasi että tehdään voileipäkakku vaihteeksi. Niinpä sitten valmistelin eilenillalla leivät täytteen kanssa tarjottimelle ja tänäaamuna koristelin. Tuo päällystyksen sulatejuusto ei ole paras vaihtoehto kun se valuu alas. Siinä ne menee koristuksetkin samaa liukumäkeä.

Ne on nämä harrastelijan leipomukset ja muut väsäämiset vähän "sinne päin". Maku lienee kuitenkin näin kotioloissa se tärkein kriteeri. Aina ne on syödyksi tulleet vähemmän kauniitkin kakut.

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Marjaista asiaa

Kovin olen minäkin yrittänyt saada Perunalaariin täytettä mutta vaikka aloitin pienillä sukilla, ei meinaa valmistua.

Niin sitähän mun piti tulla kertomaan, että kuukausi takaperin kun aloittelin tätä blogia täällä bloggerin puolella, niin kirjoitin silloin että huonosti on mustikkaa metsässä. Nyt täytyy kumota koko moinen väite. Olin tänään taas puolukassa niillä samoilla paikoilla kuin mustikkaakin keräsin. Jos olisin tiennyt että nyt syyskuun alussa on niin mahdottomasti mustikoita ja vieläpä hyvälaatuisia, niin enpä olisi kerännyt heinäkuussa vielä ollenkaan.

Jos vielä jollakin on mustikat keräämättä, niin sinne vaan metsään. Luulen että makukin on parempi. Ainakin tänään tuntui siltä kun keräsin puolukoita ja söin siinä samassa niitä suuria maukkaita mustikoita. Eipä ole sade yhtään pehmentänyt marjoja.



Sunnuntaina ja eilen olimme keräämässä tyrninmarjat pois. Ne kun ei kauaa pensaassa pysy, valahtavat alas. Tuli noin 6,5kg eli vähän vähemmän kuin parina edellisena vuonna mutta riittää ne minulle. Muut perheenjäsenet eivät ole niin innostuneita koko marjoista kun ovat niin happamia. Laitan mustikan kanssa samaan puuroannokseen. Kompensoivat toisiaan kun mustikka on mieto ja tyrni hapan. Hunajaa käytän muuten puurossa makeutusaineena.

lauantai 1. syyskuuta 2012

Puolukkametsällä

Nyt se sitten alkoi jokasyksyinen sukkamaraton. Tarkoitan tietysti Sukkasato 2012 tempausta. Vielä en ole ehtinyt ensimmäistäkään silmukkaa luoda puikoille vaikka malli, lanka ja puikot ovat olleet valmiina jo puoli viikkoa.

Piti vielä lankojakin värjäillä kun tuli yhtenä päivänä semmoinen puhti. Eihän se mennyt ihan putkeen kun tuli näin läikikkäitä. Osa noista värjätyistä on purkulankoja, oiskohan Novita Woolin vanhempaa versiota eli merinovillalankaa. Ohutta se ainakin on. Nämä on niin pehmeitä että käyvät hyvin vauvan sukkiin. Nuo haaleammat ja paksummat punertavat nyssäkät on jotain tosikarkeaa pässinvillaa. Värjäsin niitä jollain mehulla ja lisäsin vähän elintarvikeväriä mutta ei se oikein ottanut lankaan kiinni.

Ei ole vauvoja tulossa mutta ajattelin aloittaa tämän sukankutomisen pienestä että saan valmista nopeammin. Suurissa sukissa menee aikaa kuitenkin enemmän.

 

Tässä ensimmäinen puolukkasaalis tältä syksyltä. No eilen oli vielä elokuuta mutta kuitenkin tässä syksyn korvalla. Olin marjassa 3 tuntia ja sain tämän määrän. Vaikka minulla tuo poimurikin on täynnä en sitä oikeastaan poimimiseen käyttänyt. Käsin poimien sai valittua suurimmat puolukat. Mustikoitakin oli vielä vaikka kuinka paljon ja olivat ihan kovia. Nyt sitäpaitsi näkikin mustikat paremmin kun on varvuista lehdet jo pudonneet.

Kiitokset kaikille edelliseen kirjoitukseen kommenttia jättäneille.